NASLOVNICA TEME Pobjedničko priopćenje Ivice Glavana
Ispis E-mail Facebook
Pobjedničko priopćenje Ivice Glavana
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013

nl sinj

Piše: Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan  Foto: Krešimir Tiganj

 

Drage Sinjanke i Sinjani,

 

Odlučili ste. Hvala vam. Nastavljamo skupa. Posvećujem ovu pobjedu uspješnoj budućnosti našeg grada. Posvećujem ovu pobjedu mladima, nezaposlenima, umirovljenicima i svima koji, od mene kao gradonačelnika i od mog tima, očekuju da nastavimo raditi još više i jače, kako bi rezultati svakim danom bili sve bolji. Pobjeda i dobivena mogućnost, da na postignutim rezultatima nastavimo dalje, nas na to obvezuju.

 

Zahvaljujem se na izbornoj utakmici svojim časnim protivnicima, gospodinu Prelasu, gospodinu Budimiru, gospodinu Bulju, gospodinu Romcu, gospodinu Rogulju i gospodinu Saratliji. Ne sumnjam u njihove dobre namjere i želju da pomognu svom gradu. Pozivam ih da i dalje časnim radom i podrškom kvalitetnim projektima, koji su pred nama, dadu svoj doprinos. Kvalitetnih projekata i kvalitetnih ljudi nikad dosta.

 

Ovo je bila borba Davida i Golijata, bolje rečeno Davida i dva Golijata. Pobjeda neovisnog kandidata, u našem gradu, kao i u još nekim sredinama u Hrvatskoj, od Istre do Metkovića, uključujući glavni grad Zagreb, jasno je pokazala vjeru građana u pojedinca i njegov rad. Građani nisu dozvolili da se politička utakmica svede samo na mrtvu utrku bipolarne političke scene. Kriza predugo traje. Od politike se očekuju konkretna rješenja, bez uplitanja stranačkih viših interesa. Na tome smo sagradili naš program. Na tome smo i pobijedili. Na rezultatima i istini. Takvu politiku mi u gradu Sinju želimo voditi i dalje. To je naša snaga. Svoji smo na svome među svojima. Kod donošenja odluka vodit ćemo se isključivo onim što je najbolje za naš grad i njegove stanovnike. Konkurentnu prednost ćemo graditi na znanju i kompetenciji. Sve drugo je demagogija.

 

Samo stvarna sposobnost i vjerodostojnost mogu pomoći. Ili se zna kako dalje ili se ne zna. Mi smo pokazali da znamo. U krizi, u najtežim uvjetima, smo ispekli zanat, naučili kako od malo napraviti puno. Kad smo u tom periodu, velikog gospodarskog pada i depresije, uz sto milijuna uloženih kuna, uspjeli postaviti temelje za još novih petsto milijuna kuna razvojnih projekata, za nas prepreke nema. Znamo što hoćemo, znamo kako to ostvariti i znamo da Sinjanke i Sinjani zasluženo očekuju najbolje.

 

Danas, 3. lipnja, nastavljamo sve što smo, radi korektnosti izbornog perioda, privremeno usporili, ne želeći da se naši potezi protumače kao predizborni trikovi. Nama trikovi ne trebaju, imamo rezultate i predočili smo ih javnosti. Nastavljamo punom snagom. Sinj iz krize izlazi projektno pripremljen za izazove novih gospodarskih uvjeta i novog europskog tržišta. Pred nama je period u kojem ćemo četverogodišnju ustrajnost na jačanju sinjske konkurentnosti, pretočiti u opipljivo bolji život naših građana.

 

Sinj u sridu” ide dalje.

 

Vaš Gradonačelnik

Ivica Glavan,prof.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Pobjedničko priopćenje Ivice Glavana