NASLOVNICA SPORT "Odlično bez veze" obranili titulu
Ispis E-mail Facebook
"Odlično bez veze" obranili titulu
Nedjelja, 09 Lipanj 2013

cetina pobj

Autori: Mišo Gulić i Ante Botić

U subotu je u Cetinskom kraju održana 3. Cetina adventure pustolovna utrka na kojoj su naslov najboljih obranili prošlogodišnji pobjednici Hrvoje Kedžo i Dragomir Čović iz tima „Odlično bez veze“...
 
Devet  sati i 4 minute trebalo je timu „Odlično bez veze“ (Hrvoje Kedžo/Dragomir Čović) da presiječe ciljnu vrpcu i tako ponovi prošlogodišnji uspjeh kada su uvjerljivo usvojili drugo izdanje ove pustolovne utrke. 
 
Drugo mjesto u ovoj zahtjevnoj utrci pripalo je sinjskom timu "Ove godine najbrži" (Ante Jurić/Zvonimir Režić) s ostvarenim vremenom od devet sati i 14 minuta. Treći su ciljem prošli članovi prvog tima Cetina Adventure (Bruno Pavić/Ivan Kapović) s vremenom devet sati i 17 minuta. 
 
Svaki tim sačinjavala su dva člana, a njihov zadatak je bio da na svaku kontrolnu točku dođu zajedno, odnosno kao ostvareno vrijeme tima brojalo se ostvarenje onog natjecatelja koji je ušao posljednji. Za doći do cilja trebalo je zajedno proći sedam kontrolnih točaka u četiri discipline (trenking, mtb, kajaking, kanjoning). 
 
Na vrlo zahtjevnoj utrci ove godine nastupila su 24 natjecatelja (12 timova).
Nakon starta utrke kod izvora Cetine natjecatelji su krenuli prema jezeru Peruća, točnije do sredine jezera, a zatim je uslijedilo veslanje do brane Peruća, pa uspon prema Zelovu, zatim spust preko Sutine sve do kontrolne točke u Lučanima, nakon čega je slijedilo trčanje do cilja u Sinju.
 
Kako nam je rekao predsjednik  organizacijskog odbora natjecanja, Petar Mandac, ova pustolovna manifestacija u potpunosti je ispunila sva očekivanja, a posebno što su sinjski timovi bili odmah iza nepobjedivog dvojca Čović/Kedžo.
 
"Odlično bez veze" tako je ponovio prošlogodišnji uspjeh, no to nije bilo nimalo lako, kako nam je kazao Dragomir Čović-Bili: „Bila je ovo vrlo teška i zahtjevna staza, trebalo je proći čak 101 kilometar. Nije bilo lako voziti 50 km bicikl i veslati, ali je najteže bilo po suncu penjati se od Peruće prema Zelovu.“ 
 
Treba naglasiti kako pobjednike uskoro očekuje jedna od najzahtjevnijih pustolovnih utrka u Europi, ona po Velebitu koja će se održati za dvadesetak dana. Čović je uvjeren u odličan uspjeh, jer je vrlo dobar plasman ostvario nedavno na međunarodnom natjecanju u Francuskoj(Mont Blanc).
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT "Odlično bez veze" obranili titulu