NASLOVNICA TEME Skupština Kluba LA Sinj
Ispis E-mail Facebook
Skupština Kluba LA Sinj
Utorak, 28 Svibanj 2013

P5270005

Autor: Ante Botić

Na redovitoj izvještajnoj skupštini Kluba liječenih alkoholičara Sinj, koja je održana sinoć u klupskim prostorijama, prihvaćena su Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2012. godinu, dodijeljena su priznanja apstinentima i onima koji pomažu rad Kluba.Priznanja za jednu godine apstinencije dobili su Josip Gaurina, Mate Bakić i Frano Dukić, a za 5 godina Ivica Tanta. Zahvalnicu za pomoć u radu Kluba, posebno na organizaciji i domaćinstvu članovima klubova liječenih alkoholičara koji su nedavno posjetili Sinj, dobio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež.


Predsjednik kluba liječenih alkoholičara Sinj Nikola Kovačević istaknuo je dobar rad, posebno s mlađim osobama.'Mi stariji, koji smo prošli svega i svačega, lakše se možemo naviknuti na drugačiji i zdraviji način života. Zato su naša briga mlađi koji su s nama. Iz godine u godinu vidi se napredak u radu našeg kluba', kazao je Kovačević.


Gosti skupštine bili su predstavnici klubova liječenih alkoholičara iz Imotskog, Lučac-Manuš Split i Dugog Rata, predsjednica kluba liječenih alkoholičara Solin Željka Radošević, te drugi uzvanici. Prigodnim riječima okupljenima su se obratili i predstavnici klubova liječenih alkoholičara Split, Imotski i sinjski župnik fra Ante Bilokapić. Vesna Krolo dr.spec. psihijatar, stručni voditelj kluba, istaknula je vrlo dobar rad Kluba i odnos članova.


'Zadovoljna sam našim radom. Posebno me čini zadovoljnom kada vidimo rezultate, da odvikavamo od ove pošasti ljude, posebno mlađe populacije. Imamo značajnu suradnju s pravosudnim tijelima i dragim i dobrim ljudima koji nam na volonterskoj bazi pomažu', kazala je dr. Krolo.


Član kluba Sinjanin Aljoša Vuletić, koji je ujedno i član splitskog kluba Lučac-Manuš iznio je plan i program za naredno razdoblje s posebnim naglaskom na uspostavljanje još bolje suradnje s klubovima iz cijele Hrvatske, kao što je bilo nedavno kada su Sinjane posjetili kolege iz Koprivnice.

 

Nakon održane skupštine upriličen je prigodni domjenak sa gastronomskim specijalitetima, domaćim, sinjskim uštipcima, a gosti iz Dugog Rata, odnosno Donjih Poljica, sobom su donijeli svoj zaštitni znak - Poljički soparnik. Klub liječenih alkoholičara Sinj osnovan je 1968. godine i kroz njega je prošlo nešto više od 300 članova. Klub ove godine proslavlja 45 godina rada i djelovanja. Danas broji 45 aktivnih članova među kojima je 8 osoba mlađe životne dobi.

 

Unatoč evidentnim poteškoćama s kojima se susreću u radu, članovi Kluba i sinoć su istaknuli zadovoljstvo što se svojim radom, zahvaljujući stručnim suradnicama doktorici Krolo i socijalnoj radnici Tanji Radan, uspijevaju othrvati alkoholu.

 

P5270004

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Skupština Kluba LA Sinj