NASLOVNICA TEME 'Klapa s mora' na Eurosongu
Ispis E-mail Facebook
'Klapa s mora' na Eurosongu
Utorak, 14 Svibanj 2013

klapa-mora-impresionirala-prvim-nastupom-eurosongu-slika-994088

Autor: Ivana Vrančić

Hrvatski predstavnici na Eurosongu 'Klapa s mora' večeras se u Švedskoj bore za ulazak u finale 58. Eurosonga.'Klapa s mora', koju je za Eurosong oformila Hrvatska radiotelevizija, sastavljena je od mladih, ali iskusnih klapskih pjevača: Marko Škugor, Ante Galić, Nikša Antica, Leon Bataljaku, Ivica Vlaić i Bojan Kavedžija. Oni će Hrvatsku predstavljati s pjesmom Gorana Topolovca 'Mižerja', za koju vokalni aramžman potpisuje Mojmir Čačija.

 

Osim što će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Hrvatsku, 'Klapa s mora' i 'Mižerja' dijelom predstavljaju i grad Sinj, iz kojega su pjevač Ante Galić i aranžer Mojmir Čačija, jer će 'Super klapa', kako ju mnogi nazivaju, nastupiti u prepoznatljivoj alkarskoj odori. Na taj su način spojeni Klapsko pjevanje i Sinjska alka, koji su uvršteni na popis nematerijalne svjetske baštine UNESCO-a.

 

Prva polufinalna večer održat će se večeras, a izravno će ju prenosti HTV 2 od 21 sat.

 

Uz Hrvatsku, koja nastupa četvrta, za prolaz u veliku završnicu bore se: Austrija, Estonija, Slovenija, Danska, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Crna Gora, Litva, Bjelorusija, Moldova, Irska, Cipar, Belgija i Srbija.

 

Druga polufinalna večer održat će se u četvrtak, 16. svibnja, a finale u subotu, 18. svibnja.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME 'Klapa s mora' na Eurosongu