NASLOVNICA TEME Pokazna vježba u daljinskom jahanju
Ispis E-mail Facebook
Pokazna vježba u daljinskom jahanju
Petak, 03 Svibanj 2013

konji endurance01

Tekst i foto: Lucija Ajduković

Na inicijativu KK Sv. Mihovil da se 01.05. održi pokazna vježba u daljinskom jahanju, na stazi dugoj 30 km, odazvalo se 20-tak jahača i jahačica sa iz Sinja, Trilja, Brnaza, Dicma, Ogorja i Broćanca.U ovoj disciplini jahači moraju proći zadanu stazu u što kraćem vremenu, a obavezne veterinarske provjere prije starta, na sredini staze i na cilju moraju pokazati da su konji spremni zdravstveno i kondicijski za taj napor.

Start i cilj su određeni na Meljači u Brnazama, gdje se osim jahača i pomoćnog osoblja okupio velik broj znatiželjnika i ljubitelja konja kako bi ispratili jahače. Bilo je dosta pitanja o pravilima natjecanja te o jahačima i njihovim konjima.

Start je određen za 11 sati kada je krenula prva skupina u smjeru Trilja, a sljedeće skupine kretale su svakih 5 minuta. Nakon što su odjahali članovi zadnje skupine svi promatrači su se preselili na Kerep, gdje je određena postaja za provjeru konja, tzv veterinarska vrata. Jahači su postepeno stizali, prijavljivali svoje konje za veterinarski pregled, a nakon što bi veterinari obavili svoj dio posla nastavljali su jahanje.

konji endurance02


Prekrasan dan privukao je mnoge izletnike koji su bili prisutni dužinom cijele staze koja je okružila Sinjsko polje, ali vrućina je utjecala na to da jahači i konji na cilju budu izmoreni i željni osvježenja. Taj dio posla obavljen je u večernjim satima u prostoru KK Sv. Mihovil u Trilju, gdje su se jahači i brojni ljubitelji konja družili do kasno u večer.

Zaključak je da ovakvo druženje treba što prije ponoviti.

 

konji endurance03

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Pokazna vježba u daljinskom jahanju