NASLOVNICA TEME VELIKA POBJEDA ALKARA
Ispis E-mail Facebook
VELIKA POBJEDA ALKARA
Nedjelja, 21 Studeni 2010
kosarka

Izvor: www.kosarka.org   Autor: Đani Erceg

U 7. kolu A-1 lige Alkar je teškom mukom uspio na domaćem terenu pobijediti Trogir. Gostujuća momčad je sa '3 i po' igrača i gotovo nikakvom mogućnošću rotacije igrala egal do posljednje tri minute. Tada je Župić s nekoliko individualnih akcija uspio odlijepiti domaćina na šest poena razlike, a gosti više nisu imali snage za povratak, pa je sa zvukom sirene rezultat glasio 83:69 što nimalo ne reflektira na cjelokupni tijek utakmice u kojoj je Trogir bio ravnopravan protivnik.

U prvoj četvrtini Sinjani su naišli na jak otpor susjeda, nisu uspijevali nametnuti ni igru ni ritam, a gosti su smirenom igrom uspjeli period završiti vodstvom 15:16.

Ni u drugoj četvrtini Alkar nije uspio uzeti konce igre u svoje ruke, sterilna napadačka igra i pogrešne rotacije u obrani domaćina držale su goste u rezultatskom egalu. Sinjski organizatori igre pod velikim pritiskom Blajića nisu imali sigurnu kontrolu lopte, a kamoli da su uspijevali razigrati suigrače ali je Alkar na isteku poluvremena ipak imao minimalnu prednost 36:34.

Ulazak u drugi dio nije donio značajnije pomake u igri Alkara, koji bi uz kvalitetan i širok roster trebao lakše izlaziti na kraj s momčadima poput Trogira. To se nije događalo pa je na isteku treće četvrtine rezultat glasio 51:50.

U posljednjoj dionici nastavila se igra koš na koš, ključni moment se dogodio četiri minute do kraja kada je gostujući trener zbog četiri osobne greške iz igre povukao Josipa Blajića koji je nosio igru Trogira i velikim pritiskom na loptu onemogućavao organizaciju Alkara. U posljednjim minutama domaćin konačno uspijeva steći rezultatsku prednost,  ne nekom spektakularnom igrom već poglavito zbog iscrpljenošću gostiju.

Ključna figura u pobjedi bio Župić s 15 poena, dok je Bilobrk zabio 19. Matija Češković je zabio 16 kod gostiju, a Blajić i Žitko svaki po 13.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME VELIKA POBJEDA ALKARA