NASLOVNICA SPORT Ragbijaši Sinja poraženi od Nade
Ispis E-mail Facebook
Ragbijaši Sinja poraženi od Nade
Subota, 11 Svibanj 2013

rk sinj

Tekst i foto: Pjerinko Dinarina -Šimić

Ragbijaši Sinja ipak nisu uspjeli kreirati iznenađenje i slaviti u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske proti splitske Nade, ali bez obzira na rezultatski minus, zadovoljstvo postignutim nije izostalo...
 
Splitska Nada opravdala ulogu favorita i u prvoj utakmici finala prvenstva prve Hrvatske ragbi lige pobijedila Sinj rezultatom 31-8(12-3). Danas jednostavno više nije bilo snage za još jedno iznenađenje. Moram primijetiti da su neki od sinjskih ragbijaša jednostavno izgorjeli od želje za pobjedom.
 
Ne može im  se spočitati volja i trud no jednostavno nije išlo. Iako je Sinj u tijeku Nadine stalne dominacije na terenu poveo zgoditkom Pavlovića iz kazne u 25. minuti, do kraja prvog dijela  gosti su anulirali prednost s dva pogotka, Bubrića u 27. minuti i Čulića u 33. min, te jednim uspješnim pretvaranjem Lerotića.
 
Za razliku od Pavlovića koji u nastavku u dva navrata pogađa „H“,  jednom stativu drugi put vratnicu, mladi Lerotić torpedira Sinjane preciznim loptama uz samu zastavicu prostora zgoditka koji su na kraju rezultirali polaganjem splitske momčadi, a spomenuti igrač se i sam upisuje u listu strijelaca s još jednim polaganjem i dva uspješna pretvaranja. 
 
U 70 minuti Sinj se još uvijek ne predaje. Gugić postiže zgoditak (5 poena) za Sinj, čini se da se može još i više, no za miran kraj potrudili su se još jednom Bubrić te Perlain za konačnih 31-8.
 
Što reći za kraj, mlada ekipa Sinja predvođena trenerom Ivicom Dinarina-Šimićem jako puno je učinila u ovom prvenstvu. Ekipa ima znanje i kapacitet za dobar rezultat i ubuduće, a da nisu samo hit jedne sezone pokazat će vjerujem i već na uzvratnoj utakmici u Splitu.
 
Još jednom čestitke za plasman u finale prvenstva Hrvatske, za biti drugi u Hrvatskoj treba itekako mnogo znana i znoja. Treba pohvaliti i organizaciju finala, veliku feštu pokvarile su samo vremenske prilike (neprilike). No, za kraj i nebo je nagradilo sve današnje aktere velikom dugom koja se pojavila na kraju susreta.   
 
Na samom početku utakmice u suradnji s MUP-om Hrvatske, koji je imao i svoj štand na kojem se dijelio propagandni materijal, mladi sinjski ragbijaši su iznijeli veliki transparent s natpisom MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA i tako se pridružili akciji uklanjana opasnosti od nelegalnog i legalnog oružja koje je nažalost jako dostupno u  Hrvatskoj.
 
RK Sinj – RK Nada 8-31 ( 3-12)
 
Sinj 11.5.2013. SC „I.Poljak-Sokol i A.Alčić“
Gledalaca 500
Sudačka trojka: Mario Dragičević (Split) pomoćnici Mirko Malbaša (Sinj) i Mario Jelavić(Split)
 
 
Za Sinj igrali: D.JUKIĆ, I.JUKIĆ, VUČAK, BUDIMIR, TOMIĆ, MLADINA, MILOŠ, TVRDIĆ, VUČEMILO, ŠERIĆ, GRČIĆ, GUGIĆ 5, PAVLOVIĆ 3, FILIPOVIĆ-GRČIĆ, KLARIĆ, STRIŽIĆ, BATARELO, S.ŽIGO, ANDABAKA, KUŠTRE, EFENDIĆ i ŠOLTO.  
Trener Ivica Dinarina-Šimić
 
Za Nadu igrali: BOROZAN, ČULIĆ 5, POPOVIĆ, MARINOVIĆ, VUKUŠIĆ, JURČEVIĆ, ČORIĆ, BUBRIĆ 10, ANTIĆ, LEROTIĆ 11, DRAGANIĆ, GRUBIŠIĆ, BUZOV, VUKŠA, JUGOVIĆ, PERLAIN 5, ŠARIĆ, JERČIĆ, MACAN, KNEŽEVIĆ, KUŠETA i IVANČIĆ.
Trener Denis Puljiz.
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Ragbijaši Sinja poraženi od Nade