NASLOVNICA SPORT Alkar gostuje u Krešinom domu
Ispis E-mail Facebook
Alkar gostuje u Krešinom domu
Petak, 10 Svibanj 2013

p1070860

Autor: Mišo Gulić

Pred košarkašima Alkara nova je "nemoguća" misija. Gostovanje u Zadru predzadnje je prvenstveno kolo, a iako se Sinjani nadaju da bi mogli ponoviti odličnu predstavu iz prvog susreta, jasno je da su domaćini izraziti favoriti...

U prvom susretu odigranom u Sinju Zadrani su, uz veliku dozu sreće pomiješanu s domaćom "traljavošću", u završnici susreta uspjeli doći do pobjede i tako u nevjerici ostaviti prisutne gledatelje u dupkom ispunjenoj sinjskoj dvorani.

Alkar ni nakon 12 odigranih kola ne zna za pobjedu, iako bi realno bilo da ih je imao barem dvije, no želje su jedno, a stanje na tablici sasvim drugo. Nakon niza poraza jedna pobjeda u preostala dva kola sada se čini kao Mt. Everest i nema sumnje da bi, ako do nje dođe, prebrisala sve ono loše što se događalo u prethodnim utakmicama.

Sinjani sasvim sigurno neće put Zadra s uzdignutom bijelom zastavom, jer i sami su željni dokazivanja, pa čak i onda kada su unaprijed "prežaljeni". Naime, već su u prvom dvoboju pokazali da mogu biti izuzetno opasni, a koliko će i hoće li ih uopće domaćini shvatiti ozbiljno, tek treba vidjeti.

Trener Alkara Damir Milačić je svjestan razlike u kvaliteti, ali bez obzira na odsutnost Josipa Matića i Mirka Modrića, predaje unaprijed nema: "Sigurno je da će Zadar biti maksimalno angažiran, jer se bori za sam vrh tablice, a u tome i ja vidim našu šansu da eventualno iznenadimo. Cilj je što skuplje prodati kožu i razigrati naše mlade igrače te ih tako pripremiti za narednu sezonu."

Činjenica je da smo mi odigrali nekoliko jako dobrih i nekoliko jako loših utakmica, ali te oscilacije su nekako očekivane jer, s obzirom na ozljede i godine, tri dana između utakmica nisu nam bila dovoljna za regeneraciju. Veselišto smo pokazali da se možemo nositi s nekim ABA ligašima, ali žalosti što smo bez pobjede", dodao je.

Susret Zadra i Alkara na rasporedu je u subotu, s početkom u 20 sati, a mjesto radnje je Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Alkar gostuje u Krešinom domu