NASLOVNICA SPORT Uspješan nastup AK Sinj u Splitu
Ispis E-mail Facebook
Uspješan nastup AK Sinj u Splitu
Srijeda, 08 Svibanj 2013

maraton

Izvor: AK Sinj

Nakon što smo protekle nedjelje, 28. travnja, uspješno odradili i istrčali 16. Sinjski polumaraton, na kojem smo postigli ekipne pobjede u muškoj i ženskoj konkurenciji polumaratona, sveukupnu pobjedu žene i muški, te ostvarili i ekipnu pobjedu u muškoj konkurenciji  Juniorskog kupa Hrvatske u Cestovnom trčanju, naši atletičari su imali i nastupe na Planinskoj trci na Kamešnici 01.05., te protekle subote na polumaratonu Sveti Duje.
 
Na Kamešnici je opet odlična bila Tanja Samardžić, koja je ukupno stigla treća na cilj u konkurenciji žena, i Ana Domazet Lošo, koja je osvojila četvrto mjesto. U ekipnom poretku Planinskog kupa Hrvatske ženska ekipa Ak Sinj  je bila prva, muška ekipa treća i sveukupno muški i žene prvo mjesto! 
 
U Splitu je nastupilo 10 članova kluba i opet je Tanja briljirala pobijedivši u trci žena na 5 km s novim osobnim rekordom 19:24.  Kod muških na 5 km treće mjesto je osvojio Mario Runje, dok je Toni Jenjić stigao ukupno šesti u cilj.
 
U polumaratonu Janez Maroević je stigao peti u cilj, a drugi od Hrvata, u vremenu 1:16:22 , dok je Petar Delaš stigao deveti u cilj u vremenu 1:21;29. 
 
Trčalo se u 15 sati po velikoj vrućini. Treba istaći da je Ak Sinj ponovo osvojio prvo mjesto ekipnog poretka u muškoj konkurenciji. Još su trčali Predrag Delija 1:45:50 i Nikola Saratlija 1:49:32 kod muških, te Ana Domazet u konkurenciji žena 1:43:01, te u svojoj starosnoj kategoriji zauzela prvo mjesto. Vjeko Tadić je odustao zbog bolova butnog mišića.
 
Sljedeći nastup naši atletičari imaju 11.05. na atletskom mitingu u Splitu.
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Uspješan nastup AK Sinj u Splitu