NASLOVNICA SPORT Ragbijaši Sinja u finalu PH
Ispis E-mail Facebook
Ragbijaši Sinja u finalu PH
Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013

sinj ragbi

Tekst i foto: Pjerinko Dinarina-Šimić

Sinjski ragbijaši uspjeli su u uzvratnom susretu polufinala prvenstva Hrvatske obraniti prednost od 14 poena iz prve utakmice protiv Zagreba, stoga poraz u drugoj nije utjecao na veliko slavlje koje je uslijedilo nakon završetka utakmice.
 
Sinjane je u Zagrebu dočekala kiša, težak, blatnjav teren i respektabilan protivnik, ali i podrška tridesetak bučnih sinjskih, bolje rečeno dalmatinskih, (bilo je tu Zadrana, Šibenčana Filip-Jakovljana  i Sinjana) navijača.
 
Iako se branilo 14 poena prednosti iz prvog ogleda ove dvije momčadi koju je  Sinj dobio rezultatom  30-16, bez  kalkulacija od prve minuta krenulo se žestoko.
 
Zagreb kreće žestoko i prvih 20-ak minuta stalno je u napadu. Sinj se uspješno brani, ali nema izrazitih situacija za polaganje, tek tu i tamo poneka kazna. Iz jedne takve u 20. minuti susreta Mijić dovodi Zagreb u vodstvo od 3-0.
 
Sinj potom preuzima inicijativu da bi nedugo zatim u 24. minuti uspješan iz kazne bio i Pavlović, čime poravnava rezultat na 3-3. Bio je to i rezultat kojim se odlazi na poluvrijeme.
 
Prvih 15 minuta drugog dijela pripalo je Zagrebu koji je u dva navrata (46. i 52. minuta) preko iskusnog Jankovića, naprosto od jakog ZG-skupa uguranog u prostor sinjskog zgoditka, povećava vodstvo na 13-3.
 
Sve poslije toga bila je izvrsna igra jednog tima. Zgoditak za Sinj je „visio“ da bi konačno kapetan i reprezentativac Sinja Marko Grčić u 66. minuti postigao zgoditak za 12-8.
 
Trener Dinarina mijenja, iz igre izlazi Mladina koji je podnio najveći teret skupa, (uspješno ga zamjenjuje Batarelo),  Žigu i Šoltu, a ulaze Vučak i Vučković. Igra postaje lepršavija, sijevaju kontre i poznati sinjski prodori preko krila.
 
Do kraja utakmice (igrala se 80. minuta) praktički je samo jedna momčad postojala na terenu, ona Sinja. Stvoreno je nekoliko dobrih situacija za postizanje zgoditka, no ostaje samo žal za propuštenim prilikama.
 
Na kraju pomalo apsurdna, no za sport realna situacija kada obadvije momčadi zadovoljne izlaze s terena. Zagreb jer nije poražen, a Sinj, koji je treneru Ivici Dinarini -Šimiću za 35. rođendan poklonio finale prvenstva Hrvatske. 
 
U inat visokom ulogu i značenju ove utakmice posebno moram pohvaliti korektnu i sportsku igru Zagrebovih igrača. Sudačka trojka predvođena Perom Matošićem (Split) Bolfek i Belić (Zagreb) a  što je po meni najbolje u sportu NEPRIMJETNA.   
 
Zagreb 5.5.2013.
 
Igralište RK Zagreb SC Rudeš
 
RK ZAGREB- RK SINJ  13-8 (3-3)
 
Za Sinj igrali: D.JUKIĆ, I.JUKIĆ, STRIŽIĆ,  S.ŽIGO,TOMIĆ, MLADINA, MILOŠ, VUČEMILO, TVRDIĆ, ŠERIĆ, ŠOLTO, GRČIĆ 5, PAVLOVIĆ  3, GUGIĆ, KLARIĆ-KUKUZ, VUČAK BARARELO, BUDIMIR, ANDABAK, VUČKOVIĆ, KUŠTRE i EFENDIĆ. 
 
Trener IVICA DINARINA-ŠIMIĆ
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Ragbijaši Sinja u finalu PH