NASLOVNICA SPORT Alkar gostuje u Draženovom domu
Ispis E-mail Facebook
Alkar gostuje u Draženovom domu
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013

ABF 4023

Autor: Mišo Gulić    Foto: Foto Žižić

Nakon devet uzastopnih poraza svaka sljedeća utakmica nameće se kao svojevrsna kazna, pogotovo kada se uz to mora u goste Ciboni, a upravo to je slučaj kod sinjskog Alkara koji je sada u misiji spašavanja obraza.
 
Gledajući skor od 0-9, onaj tko nije pratio situaciju, lako bi donio zaključak kako je Alkar zalutao u Ligu za prvaka, no u barem tri utakmice Sinjani su mogli i trebali slaviti, što bi dakako bitno promijenilo i ukupan dojam.
 
No, ritam srijeda (utorak) - subota baš i ne nudi previše vremena za vidanje rana, a brzopotezno prvenstvo uistinu nema milosti, pa se "iskusnoj" momčadi Alkara dogodio "pad sustava" zbog kojeg je posljednji vikend u gradu podno Kamička bio izuzetno uzbudljiv.
 
Sinjani su vrlo realno krivca, ako se to tako uopće može i reći, lako pronašli u sebi, jer godine, plus serija ozljeda i manjak sreće, bili su koktel koji je bacio mrlju na inače sjajnu sezonu u kojoj im nitko nije poklonio 12 pobjeda i ulazak u odabrano društvo.
 
Dan uoči puta za Zagreb pomoćni trener Alkara Stipe Blajić vrlo je realno pojasnio situaciju u kojoj bez pobjede na kontu treba dalje koračati kroz prvenstvo: "Sigurno nije lako kao posljednji ići na gostovanje vodećoj momčadi, ali raspored nismo mi slagali. U Zagreb idemo odigrati dobru utakmicu, rezultatski imperativ nemamo, a jedino što želimo jest napraviti barem mali korak naprijed u odnosu na utakmicu s Kvarnerom."
 
"Nastojat ćemo što ravnopravnije podijeliti minutažu, jer ovaj ubitačan ritam je ostavio dosta traga i na psihi, ali i na fizičkom dijelu. Igračima je sigurno najteže, nije zgodno ući u ovakav niz, gdje je i faktor sreće odigrao bitnu ulogu. Ja vjerujem da će igrači dati sve od sebe da isperu ovaj gorak okus", istaknuo je Blajić.
 
Susret Cibone i Alkara na rasporedu je u utorak, u Dvorani Dražena Petrovića, s početkom u 18 sati.
 
Milačić ponudio ostavku, Uprava je odbila
 
Trener Alkara je nakon završetka utakmice s Kvarnerom u "naletu emocija" ponudio ostavku, što je brzo procurilo u javnost pa se polemika nastavila i tijekom nedjelje. Ipak, Uprava nije prihvatila njegovu ostavku, dapače, izrazila mu je povjerenje, kako njemu tako i samoj momčadi, a Milačiću je također ponuđena i suradnja za narednu sezonu.
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Alkar gostuje u Draženovom domu