NASLOVNICA SPORT Završen 16. sinjski polumaraton
Ispis E-mail Facebook
Završen 16. sinjski polumaraton
Nedjelja, 28 Travanj 2013

start u sinju1

Autor: Mišo Gulić

Tradicionalni sinjski polumaraton i ove je godine privukao velik broj natjecatelja, a njih nije nedostajalo niti u utrci građa na pet kilometara. Pobjedu je nakon 1:12,00 sati odnio Bene Barnabas iz Mađarske, dok je u konkurenciji žena slavila Barbara Belušić u vremenu 1:22,46 sati...
 
Obje utrke imale su grupni start u 9,30 sati, a s cilja u Glavičkoj ulici je krenulo oko 150 atletičara. Dok su polumaratonci svoju rutu imali kroz Glavice, Han, Galu, Otok, Kerep i Sinj, utrka građana odvijala se Ulicom Domovinskog rata, zatim Put Šumarije kod Junakovog stadiona te potom Ulicom Miljenka Buljana natrag do cilja u Glavičkoj kod pošte.
 
Prvi natjecatelji u cilj su stigli već nakon 16,43 minuta, što je vrijeme koje je u utrci građana na pet kilometara postavio Tomislav Kopač (AK Imotski), do su iza njega u muškoj konkurenciji na cilj stigli Mario Runje (AK Sinj) te Ivan Dračar (AK Imotski).
 
U konkurenciji žena na istoj dužini staze slavila je mlađahna Josipa Livaković (AK Agram), nakon nje ciljem je prošla Nives Zebić (AK Garešnica), a treće mjesto pripalo je Ani Aljinović (AK Marjan).
 
Prvi je u polumaratonu ciljem prošao Bene Barnabas (MAĐ - Benedek team) s vremenom od 1:12,00 sati, a točno dvije minute iza njega na cilj je stigao Goran Grdenić (AK Agram), dok je treće mjesto u ukupnom poretku pripalo Draženu Dinjaru (AK Rudolf Perešin) s vremenom 1:15,04. 
 
Bilo je ovo ujedno i prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, stoga se iz gore napisanog može zaključiti poredak u kojem je prvo mjesto pripalo Grdeniću, drugo Dinjaru, a treće prošlogodišnjem pobjedniku Zoranu Žiliću.
 
U konkurenciji žena uvjerljiva je bila Barbara Belušić (AK Istra) s vremenom 1:22,46 sati, drugo mjesto osvojila je Ingrid Nikolesić (AK Sljeme) koja je bila sporija devet minuta, a treće mjesto pripalo je članici AK Sinj i najboljoj sportašici Sinja za 2012, godinu, Tanji Samardžić (1:30,47). Ovaj poredak ujedno je vrijedio i za prvenstvo Hrvatske.
 
U ekipnoj muškoj konkurenciji polumaratona, koji se boduje za Prvu, Drugu i Treću hrvatsku Cestovnu ligu, prvo mjesto osvojio je AK Sinj (u sastavu Janez Maroević, Petar Delaš i Hrvoje Habuš), ispred AK Žumberak iz Sošica i GAK Gline, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto također osvojila ekipa AK Sinj (Tanja Samardžić i Ana Domazet Lošo), ispred SU Moslavina u pokretu iz Kutine te MK Marjana iz Splita. Sveukupno prvo mjesto je osvojio Ak Sinj. 
 
U Juniorskoj trci, ekipno u muškoj konkurenciji, prvo mjesto je osvojio AK Sinj (Mario Runje, Toni Jenjić i Marin Vučić), dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo AK Agram. 
 
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Završen 16. sinjski polumaraton