NASLOVNICA SPORT Andrea Čović među euro elitom
Ispis E-mail Facebook
Andrea Čović među euro elitom
Petak, 26 Travanj 2013

ovi

Autori: Mišo Gulić, Jelena Bagarić (Sportnet.hr)   Foto: Ivana Strahija (Sportnet.hr)

EHF-ov stručni stožer izabrao je šest mladih igračica koje su sudjelovale ove sezone u Ligi prvakinja, no ono što je izuzetno zanimljivo jest i jedno ime koje je direktan produkt sinjske škole rukometa. Među izabranima tako našla se i mlada igračica Podravka Vegete, Andrea Čović.
 
Sinjska ženska rukometna škola uvrštenje Andree Čović među najveće europske, samim time i svjetske talente, sasvim sigurno može smatrati i svojim uspjehom, a tek je ovo jedan od vrhunskih sportskih proizvoda koji su prve korake učinili na sinjskom parketu u dresu Sinja.
 
EHF je organizirao izbor za najbolju mladu rukometašicu u Ligi prvakinja. Izabrano je šest igračica do 23 godine čiji su klubovi igrali osminu finala Lige prvakinja ili su u svojim klubovima tokom sezone odigrale važnu ulogu. U elitnom društvu se našla i 20-godišnja rukometašica Podravke Vegete, Sinjanka Andrea Čović.
 
Mlada Sinjanka našla se u društvu Thee Mork iz Larvika (NOR), Luce Szekereces iz FTC-a (MAĐ), Aniko Kovacsics iz Györija (MAĐ), Tamare Mavsar iz Krima (SLO) te Milene Knežević iz Budućnosti (CG). Sve ove djevojke, osim što igraju u renomiranim klubovima, članice su i nacionalnih timova država iz kojih dolaze.
 
Andrea Čović rodom je iz Sinja, a rukometom se počela baviti 2005. u Rukometnom klubu Sinj. Nakon tri godine treniranja pokazala je izniman talent, pa je već 2008. svoj rodni grad zamijenila Koprivnicom. 
 
U svojoj rukometnoj karijeri bila je članica svih mladih reprezentacija, a najveći uspjeh ostvarila je s kadetskom reprezentacijom 2008. godine kada su djevojke osvojile Mediteranske igre. Prvi put je na okupljanje seniorske reprezentacije bila pozvana na nedavne kontrolne pripreme.
 
Osim što će tim stručnih osoba dati svoj glas nekoj od igračica, navijači su također pozvani da glasaju. Glasanje se odvija putem e-maila 
( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) i otvoreno je do ponoći 8. svibnja 2013. godine.
 
Glasovanje će se nekome svakako isplatiti, budući da svatko tko oduči dati svoj glas nekoj od rukometašica automatski ulazi u nagradnu igru u kojoj je nagrada VIP paket za drugu finalnu utakmicu Lige prvakinja u mađarskom Györiju.
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Andrea Čović među euro elitom