NASLOVNICA SPORT Alkar u Kvarneru traži prvu "žrtvu"
Ispis E-mail Facebook
Alkar u Kvarneru traži prvu "žrtvu"
Petak, 26 Travanj 2013

ABF 4029

Autor: Mišo Gulić  

Košarkaši Alkara svoj hod po "trnju" u Ligi za prvaka nastavljaju protiv riječkog Kvarnera, jedne od momčadi iz njihovog kvalitativnog ranga, zbog čega se nadaju kako bi subota mogla donijeti i prvu pobjedu...

Poraz u Splitu Sinjani nisu doživjeli kao preveliku "tragediju", jer svima je jasno da uz ozlijeđenih par pojedinaca, a samim time i manjak kvalitetnih igrača u rotaciji, plus nakupljeni umor, nemaju razloga za takvo što.

Daleko od toga da su Žuti bili kompleti u tom susretu, dapače, ali splitski mladići ovaj su put na odličan način odgovorili izazovu i svom treneru dali nekoliko "slatkih" briga pred nadolazeće dvoboje, što se baš i ne bi moglo reći za one koje je vodio Damir Milačić.

Alkar i Kvarner ove su sezone odigrali tri susreta, u dva su slavili Riječani, a jedan je pripao Alkaru. Posebno intrigantan i zanimljiv bio je onaj posljednji otprije mjesec dana kada je Alkar velikim preokretom u drugom dijelu došao na plus tri u posljednjoj minuti, ali ipak nije izdržao u tom ritmu do kraja susreta.

Svjesni su Sinjani da im je Kvarner u ovakvom rasporedu snaga možda i najbolja prilika za prvu pobjedu, ali trener domaće momčadi jasno je naglasio kako poslije serije poraza nema pravo stavljati se u ulogu favorita: "Osam poraza je ostavilo traga na momčadi, teško je sada s velikim optimizmom gledati na nadolazeće susrete, ali to ne mijenja na stvari da mi i dalje silno želimo pobjedom nagraditi naš trud i zalaganje."

"Manjak sreće i nekoliko loših odluka nas je sada dovelo u poziciju gdje smo na nuli što se tiče pobjeda. Kvarner je momčad iz našeg ranga, a ne treba zaboraviti da smo u Rijeci protiv njih odigrali jednu dobru utakmicu koju smo imali u rukama, ali je nismo znali uzeti. Očekujem da se sada revanširamo i da uzmemo te bodove", optimistično je naglasio Milačić.

Alkar i Kvarner svoj će dvoboj devetog kola odigrati u subotu, u sinjskoj Školskoj sportskoj dvorani, s početkom u 20 sati.

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Alkar u Kvarneru traži prvu "žrtvu"