NASLOVNICA TEME Ćorić komentira Delićevu žalbu
Ispis E-mail Facebook
Ćorić komentira Delićevu žalbu
Četvrtak, 06 Lipanj 2013

ivan coric

Autor: Marija Maroš

Kao što smo ranije pisali, Županijsko izborno povjerenstvo jučer je odbilo prigovor HNS-ovog kandidata za gradonačelnika Vrlike Marija Delića na izbore održane 2. lipnja. Za komentar cijele situacije zamolili smo Delićevog protukandidata, novog-starog gradonačelnika Vrlike Ivana Ćorića.'Ne znam što se događa kod gospodina Delića, ali to je ono što smo tvrdili i prije – obmane, obmane i obmane. Ne znam zašto sada mora pokušavati vraćati sve na početne pozicije kad je sve odrađeno u najboljem redu. Dokaz za to su upravo zapisnici iz Ježevića i Vinalića, kao i sa svih ostalih biračkih mjesta. Delić je imao svoje najpovjerljivije ljude u Vinaliću i Ježeviću, koji se nisu mrdnuli cijeloga dana. Na kraju večeri, kada su prebrojali listiće, svi su uredno potpisali zapisnike bez ikakve primjedbe, da bi se gospodin Delić naknadno sjetio da manipulira, dovodi u neizvjesnost i stvara nervozu kod građana. Međutim, uvidom u materijale Županijsko izborno povjerenstvo odabcilo je i jednu i drugu žalbu gospodina Delića i njegove zamjenice i nadam se da je to sada i konačno kraj.'

 

Podsjećamo, Delić se žalio da biračko mjesto u Ježeviću nije na vrijeme bilo otvoreno te da je u  Vinaliću u biračkoj kutiji pronađen jedan listić viška. Razočaran odbijanjem prigovora od strane ŽIP-a najavio je kako će podnijeti žalbu Ustavnom sudu te tražiti poništavanje izbora od 2. lipnja i održavanje novih. Ivan Ćorić istaknuo je kako Ustavni sud presuđuje na osnovu činjeničnog stanja.


'Pa valjda Ustavni sud radi na činjeničnom stanju, a ne na 'čula-kazala'. Možda to gospodin Delić zamišlja malo drugačije. Što se tiče izbora u Vrlici, mislim da je stvar konačno završena, da imamo novog-starog gradonačelnika i da Hrvatska demokratska zajednica ostaje kao pobjednik', naglasio je Ćorić te se zahvalio biračima što su pokazali visoku svijest i demokratsku atmosferu.

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Ćorić komentira Delićevu žalbu