NASLOVNICA TEME Kratkotrajna promjena vremena
Ispis E-mail Facebook
Kratkotrajna promjena vremena
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2013

kisa sinj

Autor: Ivana Vrančić

Pred nama je nova, kratkotrajna promjena vremena, koja će mjestimice donijeti jače nevrijeme.Danas se očekuje vrlo promjenjivo s čestim izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i jačeg grmljavinskog nevremena s tučom i prolazno olujnim udarima vjetra. Puhat će slabo do umjereno jugo, a najviše dnevne temperature zraka kretat će se oko 20 stupnjeva.

 

Prema najavama Rade Popadića iz Crometeo udruge, sutra se očekuje promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Na našem području mjestimice će biti povremene kiše ili slabih pljuskova s grmljavinom, a navečer se posvuda očekuje razvedravanje. Zapuhat će umjerena tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka od 11 do 15°C, a najviše dnevne od 19 do 25°C.

 

Srijeda donosi potpuno stabilizaciju vremena. Prevladavat će sunčano, tek mjestimice uz umjeren razvoj naoblake. Puhat će umjerena do jaka tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka od 10 do 14°C, a najviše dnevne od 20 do 27°C.

 

Od četvrtka do kraja tjedna bit će vedro uz postupno slabljenje vjetra i novi osjetan porast temperature zraka, koje bi u dane vikenda mogle prijeći i 30°C, što će biti uvod u prvi mogući val vrućina ovoga ljeta u Dalmaciji.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Kratkotrajna promjena vremena