NASLOVNICA TEME Održana prozivka kandidata za Alku
Ispis E-mail Facebook
Održana prozivka kandidata za Alku
Petak, 17 Svibanj 2013

alkari kandidati02

Autor: Ante Botić

Prozivkom kandidata za ovogodišnje alkarske svečanosti jučer su na sinjskom hipodromu počele pripreme za 298. Alku.Na prostoru ispred štala Alkarske ergele, vojvoda mr. Ante Vučić izvršio je prozivku kandidata. Na popisu su imena koja su do sada sudjelovala u svečanoj alkarskoj povorci: alajčauš Tonći Bešlić, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet-Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Ivica Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković, Nenad Marić, Joško Masnić, Tino Radanović, Ante Runje, Mario Šušnjara,Martin Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, MarkoVrca,Mladen Vučković, Ante Zorica i zamjenik alajčauša Ivo Zorica. Na popisu vojvode Vučića su i vježbenici Stipe Bogdan, Mislav Franchini, Stipe Jukić, Bože Mandac, Alen Poljak, Mihovil Župa i po prvi puta, a kao vježbenik pozvan je i Josip Jadrijević. Pozivu na prozivku odazvao se 21 kandidat, a 9 ih je opravdalo svoj izostanak.

 

Obraćajući se kandidatima vojvoda Vučić je naglasio kako od njih tijekom priprema traži odgovornost, rad, red i ozbiljnost.

 

'Vi na Alci predstavljate tisuće Sinjana i Cetinjana. Od vas tražim maksimum u radu i ponašanju. Svi ste ravnopravni kandidati za sudjelovanje u alkarskim svečanostima, neovisno je li netko kopljanik ili je vježbenik', naglasio je Vučić, koji je okupljenima javno kazao kako je prihvatio zamolbu dugogodišnjeg alkara i nekadašnjeg slavodobitnika Mladena Vučkovića, da mu ovogodišnja Alka bude oproštajna.

 

Kandidatima se kratko, zaželjevši im dobro zdravlje i dobre pripreme, obratio i predsjednik predsjednik Časnog suda Andrija Filipović Grčić.

Alajčauš Tonći Bešlić iznio je plan prema kojem će se pripreme odvijati kao i prošle godine, utorkom i petkom na području Sinjskog polja, sve do početka srpnja kada kandidati odlaze na Alkarsko trkalište. Prvi dan priprema je danas u 18 sati.

 

Nakon prozivke, kandidati za ovogodišnje alkarske svečanosti su iz štale Alkarske ergele preuzeli su sedla i ostalu opremu, te su izvršili dekonzervaciju.

 

Prozivci alkara nazočili su još i tajnik VAD-a Ivan Nasić, harambaša Ivo Vukasović, član UO VAD- član upravnog odbora Tomislav Župić, predsjednik NO Josip Vučković-Bećo, direktor alkarske ergele Stipe Šimundža i domaćin Društva Davor Benja.

 

alkari kandidati01

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Održana prozivka kandidata za Alku