NASLOVNICA VIJESTI Novi đakon iz Otoka
Ispis E-mail Facebook
Novi đakon iz Otoka
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010
novi akoni

Izvor: www.dalmacijanews.com  Autor: Ivan Predijić

U crkvi sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku trojica bogoslova zaređena su u đakone. Dvojica na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ivan Ante Rozić (25) iz hrvatske katoličke misije Bl. Alojizija Stepinac iz Sttutgarta i fra Lukica Vojkovića (26) iz župe sv. Luke iz Otoka kod Sinja te na naslov Splitsko - makarske nadbiskupije don Franko Prnjak (24) iz splitske župe sv. Andrije na Sućidru.

Zaređenje za đakona upečatljivo je samo po sebi jer je prvo i na određeni način prekretnica u životu. Bilo je lijepo, pobožno i duhovno, kazao nam je don Franko Prnjak zahvaljujući se nadbiskupu, ostalim svećenicima, roditeljima, rodbini, prijateljima i svima koji su bili na misnom slavlju.Teško je objasniti zašto se čovjek odluči za svećenički poziv. 

To se živi u sebi od malena i jednom odlučite to je to. Pitanje vjere je prvo i ako to tumačimo kroz Boga lakše je razumjeti. Roditelji su me od početka podržavali, kaže don. Franko Prnjak, čiji je stariji brat također svećenik.

Don Franko Prnjak nastavlja služiti u župi na splitskom Trsteniku, a tijekom lipnja očekuje ga zaređenje za svećenika, a potom i mlada misa. Hobiji su mu mali nogomet i pjevanje. S kolegama s bogoslovije igra Katoličku malonogometnu ligu Splitsko - makarske nadbiskupije, od 17 godine do odlaska na bogosloviju, bio je član opernog zbora splitskoga kazališta, a pjevao je i u klapi.

Inače, u misnom slavlju, pri zaređenju trojice đakona, sudjelovalo je dvadesetak svećenika, odgajatelja i profesora na čelu sa splitsko - makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem, provincijalom fra Željkom Tolićem, pastoralnim vikarom mons. Dragom Šimundžom te župnikom don Jenkom Bulićem. Svoju đakonsku službu fra Ivan Ante Rozić vršit će u Sinju, a fra Lukica Vojković u Metkoviću.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA VIJESTI Novi đakon iz Otoka