NASLOVNICA VIJESTI Hrvace - stižu sadnice
Ispis E-mail Facebook
Hrvace - stižu sadnice
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010
sadnice

Autor: Ivana Vrančić

Općina Hrvace i Županija splitsko–dalmatinska nastavljaju s programom nabave i sufinanciranja sadnoga materijala, odnosno kupnje sadnica voćki i vinove loze na području ove Općine. Program se provodi već pet godina i do sada su Županija, Općina i krajni korisnici nabavili sadnica u ukupnom iznosu od 1 milijun i 300 tisuća kuna.

Dok su ranije Hrvatačani bili zainteresirani za sadnice jabuka, krušaka i maslina, posljednjih godina veći interes vlada za sadnice vinove loze i to za debit, merlot, babić, plavina i druge sorte koje se uzgajaju na ovim područjima.

Kao i ranije, Županija i Općina Hrvace i ove će godine sufinancirati nabavu sadnoga materijala u dvotrećinskom iznosu tako da će poljoprivrednik plaćati samo 1/3 cijene sadnice.

Poljoprivrednici koji su zainteresirani za kupnju sadnica trebaju se javiti u općinske prostorije do 10. prosinca ove godine. Uvjet je da su upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača i da imaju osiguranu poljoprivrednu površinu od tisuću metara kvadratnih na kojoj planiraju zasaditi voćke i vinovu lozu.

Županija je donijela zaključak kako ove godine neće sufinancirati sadnice maslina u općinama i gradovima zagorskog dijela Županije. Razlog je ekonomska neisplativosti s obzirom da zime znaju biti oštre pa dolazi do promrzavanja sadnica. U Hrvacama je ranije posađeno preko 2 i pol tisuće sadnica maslina.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA VIJESTI Hrvace - stižu sadnice