NASLOVNICA VIJESTI Susret ministranata u Otoku
Ispis E-mail Facebook
Susret ministranata u Otoku
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013

ministranti

Izvor: www.franjevci-split.hr

U subotu, 1. lipnja 2013. godine, u Otoku i Sinju održan je provincijski susret ministranata u organizaciji provincijskog vijeća za duhovna zvanja. Na susretu je iz 40 župa sudjelovalo 510 ministranta, njihovi župnici/župni vikari ili voditelji. Na susretu su sudjelovali franjevački bogoslovi iz Splita i sjemeništarci iz Sinja. Među sudionicima susreta bilo je i framaša. Susret je započeo u župi Otok okupljanjem oko 9.30 sati i osvježenjem koje su pripremili domaćini: župni fra Miro Ančić, župni vikar fra Daniel Stipanović i časne sestre. U 10.00 sati euharistijsko slavlje je predvodio fra Jure Hrgović, pročelnik vijeća za duhovna zvanja i magistar bogoslova. U koncelebraciji je bilo 20 svećenika, a ostali svećenici su bili u crkvi u klupama. Fra Jure je u propovijedi naglasio kako su ministranti služitelji oltara i najbliži suradnici svećenicima. Kao takvi pozvani su biti Isusovi prijatelji koji će slušati Riječ Božju i pokušati je živjeti u svom životu.

Nakon euharistijskog slavlja bilo je predstavljanje. Sjemeništarac Filip Čogelja je predstavio život i rad u sjemeništu u Sinju, a bogoslov fra Ivan Đuzel opisao je život i rad u novicijatu na Visovcu i u klerikatu u Splitu. Zatim su predstavnici ministranata iz svake župe predstavili svoju ministrantsku zajednicu.

Na kraju tog dijela programa svim prisutnima riječi pozdrava uputio je provincijal fra Joško Kodžoman. O. Provincijal je istakao da, usprkos raspršenosti djelovanja franjevaca po župama, možemo biti zajedno i stvoriti radost na franjevački način.

Program je, zbog kiše, nastavljen u sportskoj dvorani u Sinju. Upravo taj premještaj susreta promijenio je raspored programa. Umjesto predviđenih igara bez granica, održan je turnir u nogometu. U prvom krugu natjecanja sudjelovalo je 28 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Metkovića, drugo iz Lučana, a treće mjesto ekipa iz Glavica.

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA VIJESTI Susret ministranata u Otoku