NASLOVNICA VIJESTI Udruga 4+ o zdravstvenom odgoju
Ispis E-mail Facebook
Udruga 4+ o zdravstvenom odgoju
Četvrtak, 23 Svibanj 2013

logo 4 plus

Izvor: UO Udruge 4+ Cetinskog kraja

Ovim Vas putem želimo obavjestiti o odluci Ustavnog suda Republike Hrvatske da pozitivno riješi tužbu za ukidanje zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, odnosno da ukine zdravstveni odgoj na tužbu Ustavnom sudu od strane više obiteljskih udruga kao i pojedinaca.Naime Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraj je od samog početka uvođenja zdravstvenog odgoja upozoravala na nepoštivanje zakonske procedure za uvođenje zdravstvenog odgoja kao što su nedostatak javne rasprave, kasno uvrštavanje u školski kurikulum za školsku godinu 2012/13 i druge, kao i nepoštivanje članka 63. Ustava Republike Hrvatske koji kaže „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece...

 

Također smo napravili tribinu u svakom mjestu Cetinskog kraja na temu „Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole“ kako bismo upozorili pučanstvo Cetinskog kraja na nepravilnosti i nedostatke pri uvođenju istog.

 

Skupa smo s obiteljskim udrugama sudjelovali u dovođenju i predstavljanju dr. Judith Reisman iz SAD-a u Republiku Hrvatsku. Poduzimali smo i još mnogo drugih aktivnosti na planu za ukidanje zdravstvenog odgoja u školama.

 

Željeli bismo poručiti pučanstvu Cetinskog kraja, kao i cijele nam Ljepe naše Hrvatske, da se borba za pravdu i pravu stvar uvjek isplati i urodi plodom pa makar nasuprot bila i Vlada Republike Hrvatske s ministrom Željkom Jovanovićem.

 

Napominjemo da mi nismo protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, sporan je tzv. 4. modul istog.

 

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA VIJESTI Udruga 4+ o zdravstvenom odgoju