NASLOVNICA VIJESTI Moje svjetlo za moj Vukovar
Ispis E-mail Facebook
Moje svjetlo za moj Vukovar
Nedjelja, 21 Studeni 2010
sinj_vukovar

Autor: Ivana Vrančić

U okviru projekta „Moje svjetlo za moj Vukovar", u Sinju i Trilju u četvrtak, 18. studenoga održane su akcije paljenja svijeća u spomen na žrtve Vukovara. Od prodaje svijeća prikupljeno je oko 13 tisuća i 500 kuna koje su donirane invalidima Grada Vukovara.

Predstavnici udruga te osnovnih i srednjih škola sa sinjskog i triljskog područja u subotu, 20. studenoga novac su predali gradonačelniku Vukovara Željku Sabi, koji će novac preusmjeriti prema Društvu osoba s invaliditetom, za djecu s posebnim potrebama.

Sinjska udruga UTIS akciju organizira već četiri godine na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje je i ove godine pred nekoliko stotina građana održan prigodni program.

U Trilju se akcija, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Trilj, održala drugu godinu. Nekoliko stotina građana svijeće je zapalilo na mostu, a prigodni program je održan ispred spomenika Svetoga Mihovila.

Projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar“ prije pet godina pokrenula je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića. Projekt financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijakse solidarnosti a odrađuje se uz pomoć Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Cilj projekta je paljenjem svijeća građanima Hrvatske poslati poruku zajedništva, te pokazati kako i jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA VIJESTI Moje svjetlo za moj Vukovar