NASLOVNICA TEME 'Opsada Sinja' na Prokurativama
Ispis E-mail Facebook
'Opsada Sinja' na Prokurativama
Petak, 07 Lipanj 2013

opsada2

Autor: Marija Maroš

Na splitskim Prokurativama večeras od 19 sati i 30 minuta održat će se kulturno – povijesna manifestacija 'Tragom prošlosti Dalmacije – Dalmacija od antike do danas'. U projekt se uključila i Turistička zajednica grada Sinja.

 

Organizator manifestacije je Dalmatian hot spots magazin, a cilj projekta je razviti prepoznatljivu zajedničku turističku ponudu koja će se bazirati na kulturnoj baštini i poboljšanju konkurentnosti turizma. Ova manifestacija prezentira izvorni identitet Dalmacije i autentičnost turističkih ponuda destinacija Splitsko – dalmatinske županije.

 

Projekt čini šest kulturno-povijesnih doživljaja sažetih u 90 minuta. Između ostalog, publika će moći uživati i u predstavi 'Opsada Sinja'. Naime, članovi Sinjskog pučkog kazališta uprizorit će sažetak događanja koji su prethodili slavnoj pobjedi Sinjana nad Osmanlijama 15. kolovoza 1715.

godine.

 

Prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Sinja Jelene Bilić, na večerašnjoj manifestaciji prezentirat će se suveniri i zanati Cetinskog kraja.

'Naši kazalištarci izvest će jedan dio iz predstave, a tom prilikom ćemo promovirati i male brošure koje smo tiskali na hrvatskom i engleskom jeziku kako bismo Splićanima i svim turistima najavili predstavu 'Opsada Sinja' koja će se održati 10. kolovoza u Sinju. Imat ćemo i dva štanda na kojima će braniteljska zajednica promovirati suvenire i zanate iz našeg kraja', naglasila je Jelena Bilić.

 

 

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME 'Opsada Sinja' na Prokurativama