NASLOVNICA TEME Delić podnosi tužbu Ustavnom sudu
Ispis E-mail Facebook
Delić podnosi tužbu Ustavnom sudu
Četvrtak, 06 Lipanj 2013

coric delic

Autor: Ivana Vrančić

Županijsko izborno povjerenstvo u Splitu odbilo je prigovor HNS-ovog kandidata za gradonačelnika Vrlike Marija Delića na izbore održane 2. lipnja, ocjenivši ga neutemeljenim.Podsjećamo, HDZ-ov kandidat Ivan Ćorić izborio je tijesnu pobjedu za gradonačelnika Vrlike, s 14 glasova razlike ispred HNS-ovca Marija Delića, a 23 listića su nevažeća listića.


HNS-ov kandidat za gradonačelnika Vrlike Marijo Delić ne slaže se s ocjenom ŽIP-a. Kaže kako je na vrijeme podnio prigovore Gradskom i Županijskom izbornom povjerenstvu zbog čitavog niza nepravilnosti na biračkim mjestima u Vinaliću i Ježeviću.

 

'Biračko mjesto u Ježeviću nije na vrijeme bilo otvoreno. Umjesto u 7, bilo je otvoreno tek iza 7,30 sati. Na istom mjestu pojedinci su ometali birače i provocirali ih, toliko da je reagirao i predsjednik biračkog odbora koji je pozvao policiju. Policajci su utvrdili da nema remećenja javnog reda i mira, a nakon što su otišli pojedinci su nastavili provocirati. U Vinaliću je u biračkoj kutiji pronađen jedan listić viška. Prema Zakonu, ako se nađe višak glasačkih listića u biračkoj kutiji izbori se poništavaju. Međutim, predsjednica biračkog odbora problem je sanirala tako da je listić vratila među neupotrijebljene listiće, zapisnik je napravljen na temelju isfrizirane situacije', tvrdi Delić koji je najavio podnošenje tužbe Ustavnom sudu.

 

'Žalit ću se Ustavnom sudu u narednih 48 sati. Žalit ću se ne samo na rad nadležnih izbornih povjerenstava i biračkih odbora, već na rad svih aktera u cijeloj ovoj priči, na rad Gradskog izbornog povjerenstva, Županijskog izbornog povjerenstva i biračkih odbora', kaže Delić koji smatra da je oštećen, te traži poništavanje izbora od 2. lipnja i održavanje novih.

 


Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Delić podnosi tužbu Ustavnom sudu