NASLOVNICA TEME Prvosvibanjski prosvjed u Sinju
Ispis E-mail Facebook
Prvosvibanjski prosvjed u Sinju
Utorak, 30 Travanj 2013

sindikalni-povjerenik-hus

Piše: Glavni povjerenik Jozo Marić, v.r.

HUS i svi sindikati u RH ovaj 01. svibnja – Međunarodni praznik rada obilježavaju prosvjedno i poručuju Vladi RH: 'Posljednji je trenutak. Mijenjajte smjer!'.HUS će i ove godine tradicionalno prosvjedno obilježiti 01. svibnja u Županiji splitsko-dalmatinskoj, a mjesto održavanja prosvjeda je Ciglana Sinj d.d. (s početkom u 10h) s kojeg želimo poručiti Vladi RH da zaustavi pljačku i otimačinu imovine Ciglane Sinj i da svi oni koji sudjeluju u toj otimačini moraju biti smjenjeni i kažnjeni.

 

HUS i radnici Cigalne Sinj ne mogu i neće se pomiriti s činjenicom da im se priprema scenarij viđen već u mnogim tvrtkama diljem Hrvatske, tj. tjeranje poduzeća u stečaj da bi se prikrili tragovi kriminala i korupcije.

 

Javno ćemo prozvati Grad Sinj, Vladu RH zbog nedovršene privatizacije Autoprijevoza Sinj d.o.o., zatražiti odgovor na pitanje zašto se do danas nisu ispunile sve obveze iz Ugovora o preuzimanju Autoprijevoza Sinj d.o.o. od strane strateškog partnera Promet d.o.o. Makarska kao i zatražiti da se konačno sankcioniraju svi postupci koji nisu u skladu sa zakonom.

 

Pozivamo radnike i građane Sinja i Cetinske krajine da nam se u što većem broju pridruže kako bi zajedno Vladi RH poručili da je krajnji trenutak da se zaustavi gašenje preostalih proizvodnih radnih mjesta Cetinske krajine. Nažalost svjesni smo činjenice da će privatizacijom „Brodosplita“ mnogi radnici iz Cetinske krajine - zaposlenici istog - ostati bez svojih radnih mjesta, i da je neizvjesna sudbina radnika ove regije zaposlenih u Konstruktor-inžinjeringu što će dodatno pogoršati ionako teško gospodarsko-socijalno stanje u ovoj Županiji.

 

HUS, članovi sindikata i radnici Cetinske krajine poručuju Vladi RH da su imali dovoljno vremena za promjene koje su obećavali. Neka ne zaborave da ih je narod doveo na vlast i da ih narod može i maknuti, ukoliko ne promjene smjer.

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Prvosvibanjski prosvjed u Sinju