NASLOVNICA TEME Dražen Pros posjetio Sinj
Ispis E-mail Facebook
Dražen Pros posjetio Sinj
Petak, 26 Travanj 2013

pros2

Autor: Marija Maroš

U organizaciji Gospodarske zone Kukuzovac u Sinju je jučer boravio zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, koji je obišao Gospodarsku zonu Kukuzovac, a potom u hotelu Alkar održao javnu tribinu.

Nakon što su ga direktorica GZK Dijana Breko i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan te njegov zamjenik Zoran Vujanović upoznali sa stanjem u zoni, Pros je obišao dva gospodarstvenika – Olasagasti i Delicije 'Marović'. Nakon obilaska kazao je kako je GZK dobar pokazatelj kako jedinica lokalne samouprave u suradnji s ministarstvom i županijom ulaže u budućnost razvoja poduzetništva.

'Iako danas u ovoj gospodarskoj zoni posluju četiri poduzetnika koji zapošljavaju preko stotinu zaposlenika, i to u proizvodnji, u razgovoru s direktoricom vidim da je u planu preko 30 poduzetnika koji nastoje investirati u ovu zonu. Siguran sam da će u narednom razdoblju ova poduzetnička zona koja je potpuno opremljena kompletnom komunalnom infrastrukturom biti mjesto puno većeg broja investitora', istaknuo je Pros te dodao kako je GZK aplicirala i na 'Poduzetnički impuls 2013.' Administrativna provjera je prošla, projekt je u postupku ocjenjivanja koje bi trebalo biti gotovo u narednih 30-ak dana.

 

Nakon obilaska zone Kukuzovac Dražen Pros u hotelu Alkar održao je javnu tribinu, kojoj je nazočio veliki broj poduzetnika s područja Cetinskog kraja i drugih zainteresiranih građana. Pros je okupljenima prezentirao mjere Ministarstva poduzetništva i obrta 'Poduzetnički impuls 2013.' te je predstavio Prijedlog Zakona o obrtu. Istaknuo je kako je okupljenim poduzetnicima želio prenijeti ključnu poruku da je Ministarstvo poduzetništva i obrta orijentirano direktno njima.

'Kroz ovaj skup ili radni sastanak poslana je poruka da za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj postoje neke nove kreditne linije i jamstveni programi koji će sigurno omogućiti investicije malih poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji i konkretno u Sinju. Ključ gospodarskog razvoja Sinja je upravo daljnji razvoj zone Kukuzovac', zaključio je zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros.

 

pros1

 

pros3

 

 

 

 

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Dražen Pros posjetio Sinj