NASLOVNICA TEME Vlatko Rogulj najavio kandidaturu
Ispis E-mail Facebook
Vlatko Rogulj najavio kandidaturu
Utorak, 23 Travanj 2013

vlaja1

Autor: Marija Maroš

Na današnjoj konferenciji za novinare Vlatko Rogulj Vlaja najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Sinja. Na predstojeće lokalne izbore Rogulj izlazi kako kandidat Hrvatskog pravaškog bratstva te će biti nositelj njihove liste za Gradsko vijeće.

Osim Vlatka Rogulja konferenciji su nazočili predsjednik Hrvatskog pravaškog bratstva na razini države Željko Bagarić te predsjednik sinjskog ogranka Josip Gašpar. Predstavljajući svoju stranku Željko Bagarić je kazao kako je HPB osnovan 2004. godine na temeljima pravaštva i demokršćanstva.

'Stranka je usmjerena tradicionalizmu, ali se oplođuje i novim dostignućima. HPB nastoji vratiti povjerenje hrvatskog čovjeka u zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast. Stranka smo koja teži idealizmu. Imamo predstavnike koji sudjeluju u vlasti u Kaštelima i Makaraskoj. Dajem veliku potporu, nadam se, budućem gradonačelniku Vlatku koji će dostojno predstavljati našu stranku na ovim lokalnim izborima', naglasio je Bagarić.

 

Predsjednik sinjke podružnice HPB-a Josip Gašpar kazao je kako stranka u Sinju ima mahom mlade članove te da će na izbore izići samostalno.

 

Potom je riječ preuzeo kandidat za gradonačelnika Sinja Vlatko Rogulj Vlaja. Kazao je kako se za ovaj časan i izuzetno težak posao odlučio jer Sinj u zadnjih desetak godina konstantno nazaduje.

'Svjedoci smo da ovaj naš grad u posljednjih desetak godina nazaduje. Doslovno vozi u rikverc. Jedan dio možemo pripisati krizi, a veliki dio možemo pripisati nesposobnosti kako dosadašnje vlasti, tako i onih bivših.'

 

Predstavljajući svoj program kazao je kako je zona Kukuzovac žila kucavica pokretanja gospodarstva. Dodao je kako smatra se ne može čekati investitore da izraze želju za ulaganjem u zonu, nego se Grad treba otvoriti prema njima i ponuditi svoje potencijale.

'Koliko se sjećam, nitko nije uputio ponudu BMW-u, Audiju, IKEA-i. Ideja je da se nudimo, uz što povoljnije uvjete, te da uz pomoć cjelokupne Gradske uprave ubrzamo izdavanje potrebnih dozvola, da bi se zona stvarno pokrenula', istaknuo je Rogulj te dodao kako smatra da u Sinju postoji i potentnija zona od Kukuzovca.

'To je naša Dalmatinka, koja je othranila i uzdigla cijeli ovaj kraj. Nažalost, devastirana je, urušena. Na njenih 165 tisuća kvadrata i 60-ak tisuća kvadrata natkrivenog prostora postoje potencijali da se uz minimalne investicije otvori na desetke malih i srednjih obrta. Tu ne treba vaditi građevinske dozvole, ne treba kupovati zemlju niti ulagati u hale. To već postoji, a potencijalni investitori bi ta sredstva mogli uložiti u svoju tehnologiju ili edukaciju svojih zaposlenika. To je jedan skoro gotovi prostor koji nažalost već desetak godina zjapi prazan i napušten.'

 

Rogulj je dodao kako će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje, od početka surađivati s predsjednicima mjesnih odbora kako bi u direktnim razgovorima pokušali sagledati i riješiti probleme svih mjesnih odbora koji pripadaju Gradu Sinju. Također će se zalagati za bolju suradnju s gradonačelnicima i načelnicima drugih gradova i općina s područja Cetinskog kraja. Planira pokrenuti proizvodnju u sinjskom polju na način da kroz agencije ili zadruge okupi male i srednje poljoprivrednike kako bi svoje proizvode lakše plasirali na našem području.

 

Govoreći o sinjskom sportu, Vlatko Rogulj je kazao kako je ponosan na rezultate mladih sportaša, s obzirom na uvjete u kojima rade. Ukoliko dobije vlast, namjerava sporstke kolektive osloboditi od politike te ih prepustiti istinskim profesionalcima. Istaknuo je kako Sinju treba sportska dvorana kapaciteta 1500 sjedećih mjesta koja bi bila na raspolaganju svim sinjskim sportskim klubovima. Također je istaknuo kako će se zalagati za poboljšanje kulturne i turističke ponude Grada Sinja.

 

Na kraju konferencije Rogulj je istaknuo kako HPB ima kvalitetne, sposobne i nadasve poštene ljude koji će se znati suočiti sa svim problemima koji tište Sinj. Najavio je kako će do kraja tjedna obznaniti imena svojih zamjenika te je poželio da izborna kampanja prođe u fer i korektnom ponašanju.

 

Dodajmo kako je konferenciji nazočio i nezavisni kandidat za gradonačelnika Sinja Žarko Romac Žare koji je čestitao Vlatku Rogulju te mu poželio puno sreće na predstojećim izborima.

 

vlaja zare

 

 

 

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Vlatko Rogulj najavio kandidaturu