NASLOVNICA TEME Kraj suradnje E. Perković Paloš i NL
Ispis E-mail Facebook
Kraj suradnje E. Perković Paloš i NL
Utorak, 23 Travanj 2013

epp1

Autor: Marija Maroš

'Razišla sam se u stavovima s dr. Jadrijevićem. Smatram da u vrijeme demokracije ne mogu podnositi autokraciju jedne osobe i smatram da nisam poltron koji ide po mišljenje u Zagreb ili čeka da mišljenje iz Zagreba dođe u Sinj!'. Ovim riječima aktualna dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš na konferenciji za novinare obrazložila je javnosti svoju odluku da se povuče s Nezavisne liste dr. Jadrijevića. 

U obraćanju novinarima Elena Perković Paloš navela je dvije stvari za koje smatra da su obilježile njen rad. Tako je istaknula dobru suradnju s poljoprivrednicima, s kojima je osnovala Poljoprivrednu zadrugu 'Sinjanka' te je kazala kako je ta suradnja urodila plodom i da ona ima itekako potencijala.

 

Također je istaknula kako je svojim radom pomogla razvoju Gospodarske zone Kukuzovac time što je dala ideju da se na zoni smanji cijena zemljišta, a skrate rokovi gradnje objekata, što je privuklo ozbiljne investitore koji će za dvije godine morati izgraditi svoj objekat ili će izgubiti zemljište.

 

Elena Perković Paloš istaknula je kako su neslaganja s dr. Jadrijevićem intezivno kulminirala u zadnjih desetak dana te je navela i drugi razlog svoje odluke.

'Svojim radom sam utjecala na određene promjene, ali te promjene nisu bile dovoljne. Na nekoliko javnih tribina sam naglasila da se neću kandidirat na slijedećim izborima ukoliko ne dođe do značajnog smanjenja broja nezaposlenih. Smatram da nisam ispunila ključno obećanje prema svojim biračima i to mi ne daje za pravo da se ponovno kandidiram. Svi političari nakon svog mandata bi trebali podvući crtu i ako nisu ispunili svoja predizborna obećanja dalje se ne bi trebali kandidirati', kazala je Perković Paloš te naglasila kako se nada da će se novi gradonačelnik ili sadašnji ako dobije novi mandat voditi tim načelima.

 

Aktualna sinjska dogradonačelnica osvrnula se i na razdvajanje poduzeća Vodovod i čistoća na dvije tvrtke.

'Dan prije sjednice Gradskog vijeća sam nazvala gradonačelnika i savjetovala mu da tu točku obavezno povuče jer društveni ugovor koji je stavljen pred gradske vijećnike radi na štetu Grada Sinja. Razdvajanje firme 'Čistoća' u poslovnom udjelu od 47 posto je šteta za Grad Sinj koji sektor čistoće financira s preko 90 posto. Dakle, poslovni udio u novom poduzeću treba biti većinski Grada Sinja ili Grad Sinj mora osnovat sam svoju tvrtku u kojoj će biti 100 posto vlasnik.'

 

Na kraju konferencije Elena Perković Paloš je poručila:

'Ne idem u nijednu stranku, na nijednu političku listu. Ostajem raditi u realnom sektoru, a ukoliko bilo koji novi gradonačelnik smatra da mu bilo što od moga znanja može poslužiti, ja mu stojim na raspolaganju.'

 

Dodajmo kako je današnjoj konferenciji nazočilo i nekoliko članova Poljoprivredne zadruge 'Sinjanka' koji su došli dati podršku Eleni Perković Paloš.

 

 

 

Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA TEME Kraj suradnje E. Perković Paloš i NL