NASLOVNICA SPORT Atletika: Antea Romić u finalu EPL
Ispis E-mail Facebook
Atletika: Antea Romić u finalu EPL
Četvrtak, 30 Svibanj 2013

antea

Izvor: Atletski klub Sinj

Split je jučer ugostio ukupno šesto kvalifikacijsko natjecanje u sklopu Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja za učenice i učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole. 
 
Broj prijavljenih jučer je ponovno bio rekordan, Park mladeži ugostio je gotovo 900 natjecatelja, čime je ukupni broj natjecatelja u dosadašnjih šest gradova prešao 3000. Kao i u svim dosadašnjim natjecanjima, dvoje najuspješnijih u pojedinim disciplinama iz Splita nastupit će na velikom finalu u sklopu Hanžekovićeva memorijala 3. rujna u Zagrebu.
 
Na ovom natjecanju nastupila je i Antea Romić, članica Ak Sinj, (OŠ Dinko Šimunović iz Hrvaca) i u trci na 300 m djevojčica trećih razreda  osnovnih škola osvojila  ukupno drugo mjesto, rezultatom 54,46. Tim plasmanom se plasirala u finale Erste plave lige, te će osim pojedinačnog dijela zastupati i dalmatinsku regiju u finalu 03.09. u Zagrebu.
 
Splitski Park mladeži jučer je obasjan suncem dočekao natjecatelje koji su, osim iz Splita i okolice, stizali iz različitih dijelova Dalmacije, a mnogi čak i iz Dubrovnika. Za pravovremen i siguran prijevoz natjecatelja do stadiona  pobrinuo se Promet Split d.o.o., a jačanju motivacijskog faktora dodatno je pomogla najuspješnija hrvatska atletičarka i ambasadorica Erste Plave lige – Blanka Vlašić, koja je na početku natjecanja sve sudionike i posjetitelje toplo pozdravila, nakon čega je većina natjecatelja spremno pohitala uhvatiti koju fotku s jednom od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda.
 
„Presretna sam kad vidim i čujem koliko se klinci vesele svakoj disciplini, svakom izazovu. Jako je puno pozitivnog duha u zraku, mnogo zabave, no međutim, itekako se osjeti koliko je svima stalo do pobjedničkog trona, koliko samo žele uspjeti i pokazati što mogu. To je prekrasno. Mnogima sam u očima vidjela žar i predanost koja me podsjetila na moje početke“, izjavila je Blanka.
 
Konačne rezultate natjecanja, fotografije i sve zanimljivosti vezane uz dosadašnja, ali i predstojeća događanja, moguće je pratiti na službenoj stranici www.ersteplavaliga.com.
 
S obzirom da interes za ovaj vrhunski sportski projekt sve više dobiva na snazi, sa splitskom etapom bila je zadovoljna i direktorica Hanžekovićeva  memorijala Ivana Brkljačić: „Što se više bližimo kraju, to je sve više prijavljenih natjecatelja, što je sjajno. Drago mi je da naša ideja promocije atletike, sporta te natjecateljskog i pobjedničkog duha uzima sve više maha i iskreno vrlo rado bih ovaj čas proširila Ligu na još nekoliko gradova, no ostavimo nešto i za iduću godinu. Jako sam zadovoljna odazivom u Splitu, kao i činjenicom da su nas posjetili iz svih dijelova Dalmacije. Hvala i ASK Splitu na izvrsnom dočeku i naravno Blanki  koja je našla vremena za nas. Vidjelo se da je klincima to puno značilo. Ono što smo na samom početku isticali kao jednu od naših glavnih zadaća jest razvoj natjecateljskog duha, želje za sportskim nadmetanjem, dakle naša je obaveza i odgovornost svu djecu koja su pokazala interes za sport i zadržati u sportu“.
 
Završna dva kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige na rasporedu su u Zagrebu, 5. lipnja na atletskom stadionu ŠRC Svetice te 6. lipnja na atletskom stadionu ŠRC Mladost.
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Atletika: Antea Romić u finalu EPL