NASLOVNICA SPORT Junak i Hrvace u bitci za finale Kupa
Ispis E-mail Facebook
Junak i Hrvace u bitci za finale Kupa
Utorak, 28 Svibanj 2013

junak - uni 2

Autor: Mišo Gulić

Na Gradskom stadionu u Sinju, u srijedu s početkom u 17 sati, Junak i Hrvace ukrstit će koplja u okviru polufinala Županijskog nogometnog kupa. Derbi je to koji se s nestrpljenjem očekuje u oba tabora, a susret su najavili treneri Dean Računica i Mirko Labrović...
 
Već duže vremena Junak i Hrvace nisu odigrale službenu utakmicu, stoga se ogled u srijedu očekuje s velikim nestrpljenjem, a izuzev samog rivalstva, ulog je finale Kupa i borba za promociju na državnoj razini.
 
Junak proteklih godina nije imao značajnijih uspjeha u ovom natjecanju, za razliku od Hrvaca koje su se isprofilirale kao pravi kup specijalist. I jedni i drugi u svojim vitrinama imaju uspomene na osvajanje istog natjecanja, međutim, prilika za trofej, ma kakav on bio, uvijek je poseban doživljaj. 
 
Polufinalni ogled i jedni i drugi su izborili pomalo iznenađujuće, prvenstveno Hrvace koje su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacile prvoligaša s Parka mladeži. S druge strane Junak je na Pricviću demolirao Mosor s 4:0 i tako najavio da se na njega ove sezone itekako mora računati.
 
Trener Junaka Dean Računica ne bježi od uloge favorita, ali svjestan je da Hrvace nisu bezazlena momčad: "Činjenica je da obje momčadi žele u finale sada kada su već došle do ove faze natjecanja, a jedina je šteta ovaj termin pred sam kraj prvenstva i uoči ovog završnog kola. Među nama nema tajni, dobro se međusobno poznajemo i tu neće biti nekih iznenađenja, ali očekujem da damo svoj maksimum i da na kraju pobijedimo."
 
Iako je Junak nominalno kvalitetnija momčad, trener Hrvaca Mirko Labrović se nada da su njegovi igrači sposobni za još jedno iznenađenje: "Bit će nam gušt sučeliti se s Junakom u jednoj službenoj utakmici nakon duže vremena, a prilika je to i da moji igrači vide gdje se realno nalaze u ovom trenutku. Imamo se pravo nadati u pozitivan rezultat, ali treba priznati da je Junak jedna jako dobra momčad u što sam se uvjerio i prije nekoliko dana. Ulazimo bez respekta i vidjet ćemo kako će se razvijati tijek utakmice."
 
Susret Junaka i Hrvaca odigrat će se u srijedu na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 17 sati, a nije na odmet spomenuti kako je ulaz besplatan.
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Junak i Hrvace u bitci za finale Kupa