NASLOVNICA SPORT ŽOK Sinj: Tako blizu, a tako daleko
Ispis E-mail Facebook
ŽOK Sinj: Tako blizu, a tako daleko
Nedjelja, 26 Svibanj 2013

odbojka sinj

Autor: Mišo Gulić

Tako blizu, a tako daleko. Riječi su to koje najbolje opisuju utakmicu Sinja i Poreča u okviru petog kola kvalifikacija za Prvu B ligu. Naime, Sinjanke su lovile pobjedu od 3-0 u setovima, imale 2-0, 24:23, servis, pa napad, ali na kraju ipak nisu uspjele...
 
ŽOK SINJ - ŽOK POREČ 2:3 (25:21, 25:22, 24:26, 23:25, 11:15)
 
ŠSD Sinj, gledatelja: 200
 
ŽOK SINJ: Marković, Glavinić, Jelinčić, Titlić, Jenjić, Firić, Dotur, Jukić, Babić, Krivo, Banovac, Kekez. Trener: Anita Macan
 
ŽOK POREČ: Sinožić, M. Sučić, Sliško, Duspara, Burilo, Sain, Rupčić, Rogović, I. Sučić. 
 
Odbojkašice Sinja nisu uspjele u svom naumu da pobjedom od 3:0 nad Porečankama stignu do najvećeg klupskog uspjeha u vidu promocije u Prvu B ligu. Bile su blizu, međutim, zbog toga je razočaranje među njima bilo još i veće.
 
Pred solidno popunjenim gledalištem domaće su uz dosta treme otvorile susret, dopustile gošćama inicijativu, ali kako je vrijeme protjecalo tako se mijenjala slika na parketu. Vrlo dobro je u tim trenutcima funkcionirala obrana pa je prvi set osvojen relativno bez većih uzbuđenja rezultatom 25:21.
 
Ohrabrene osvajanjem prvog seta Sinjanke u drugi ulaze u petoj brzini i zahvaljujući odličnoj igri na mreži brzo ostvaruju visoku prednost (14:7), što do kraja, unatoč manjem opuštanju, nisu imale problema zadržati (25:22).
 
Treći set ponudio je pravu dramu. Domaće su u uvodnom dijelu odlučujućeg seta bile pod pritiskom očekivanja, osjetilo se to i na rezultatu, ali opet je vrijeme učinilo svoje pa se u većem dijelu igralo poen za poen.
 
Sjajna je u završnom setu bila Marina Titlić koja je vukla svoju ekipu što servisima, što blokovima, što smečevima, vrlo dobru potporu imala je i u Božici Marković-Ćoso na dizaču, ali nažalost s druge strane uistinu je briljirala Rene Sain, omalena ali nevjerojatno spretna, kvalitetna i borbena igračica na poziciji libera.
 
Cijela utakmica, pa praktički i sezona, tako je stala u jedan poen. Naime, blok Titlić omogućio je sinjskim odbojkašicama meč loptu (24:23), vrata Prve lige bila su širom otvorena, ali kroz njih se nije prošlo. Servis domaćih gošće su prihvatile, loše odreagirale i ponudile priliku domaćima, ali nažalost napad nije najbolje odrađen, što je bio početak kraja (24:26).
 
Četvrti i peti set bio je očekivano pravo "mučenje". Domaće su bile slomljene i svjesne da povratka nema, što su Porečanke iskoristile i na kraju s 25:23 i 15:11 slavile ukupnu pobjedu od 3:2.
 
 
 
 
 
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT ŽOK Sinj: Tako blizu, a tako daleko