NASLOVNICA SPORT Glavice i OSK bez pobjednika
Ispis E-mail Facebook
Glavice i OSK bez pobjednika
Utorak, 21 Svibanj 2013

glavice vratar

Tekst i foto: Mišo Gulić

Veliki nogometni derbi Cetinskog kraja, što dvoboj Glavica i OSK-a sasvim sigurno jest, završen je bez pobjednika, s po jednim golom na svakoj strani, iako je prema viđenom susret trebao biti kudikamo efikasniji...
 
Glavice - OSK 1:1 (1:1)
 
Igralište u Glavicama, gledatelja: 200
 
Strijelci: 1:0 Vuković 3', 1:1 Bašić-Šiško 6'
 
Glavice: Labrović, Vučić, Banić, Nešić, Gusić, Jerkan, Milanović, T. Romac, Katić (Jadrijević), J. Romac, Vuković (Macan).
Trener: Ante Milanović
 
OSK: Marković, Varvoda, Tolj (Šimunović), Banić, Porobija, Samardžić, Banić-Škojo, Bašić-Šiško, J. Dukić (Norac-Kevo), Z. Grgat, I. Grgat.
Trener: Boris Pavić
 
Sudari Glavica i OSK-a oduvijek su za same aktere često imali veće značenje od samih bodova, a iako se taj rivalitet s godinama prilično smanjio, borbenosti na travnjaku nije manjkalo ni ovaj put. 
 
Oba gola viđena su u uvodnim minutama susreta, a prvi su u vodstvo stigli domaćini golom Vukovića koji je s 25 metara uputio ne osobito jak udarac, ali lopta ipak nekako provukla ispod ruke gostujućeg vratara.
 
Nisu se Glavičani stigli pošteno niti proveseliti, a već su morali po loptu u svoju mrežu. Naime, u šestoj minuti dobro su kombinirali Z. Grgat i Bašić Šiško, potonji se odlučio na udarac i od grede efektno zabio za 1:1.
 
OSK je u narednim minutama bolje stajao na terenu, bio blizu potpunog preokreta, međutim očajna realizacija, odnosno odlični vratar Labrović, ispriječili su se njihovim nastojanjima da dođu do drugog gola.
 
Nakon pola sata igre Otočani su neobjašnjivo posustali pa se igra preselila na njihovu polovicu, ali nakon početnog kiksa s druge strane razbranio se i vratar Marković. U nastavku utakmice Glavice apsolutno bolje, ali ni OSK nije bio bez svojih prigoda.
 
Gotovo je nevjerojatno što su sve Glavičani uspjeli promašiti u drugih 45 minuta, ali na njihovu sreću prošlo je to nekažnjeno, jer "konkurencija" s druge strane travnjaka također je bila "na nivou".
 
Najupečatljiviji detalj s utakmice zbio se u 67. minuti kada je domaći vratar Labrović "filmski" uspio obraniti tri, malo je reći stopostotna, zicera Baniću-Škoji i Šimunoviću s dva metra udaljenosti.
 
Do karaj susreta pritisak domaćih, ali realizacija je i ovaj put bila nepremostiva prepreka, pa je susret zaključen rezultatom postavljenim u šestoj minuti utakmice.
 
glav-osk
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Glavice i OSK bez pobjednika