NASLOVNICA SPORT Ragbi: Sinj seniorski doprvak
Ispis E-mail Facebook
Ragbi: Sinj seniorski doprvak
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013

ragbi-ph

Tekst i foto: Pjerinko Dinarina Šimić

Jučer je seniorska ekipa Ragbi kluba Sinj klubu za 35 rođendan poklonila najljepši dar, titulu viceprvaka Hrvatske.
 
NADA - SINJ 53:10
 
Split 19.05.2013.
Igrlište „Stari plac“
1200 ljubitelja ragbija.
Glavni sudac: Mario Jelavić (Split), pomoćnici Petar Matošić (Split) i Mirko Malbaša (Sinj).
 
Sinj: Batarelo, I. Jukić, Vučak, Tomić, D. Jukić, Miloš, Mladina, Vučemilo (5), Tvrdić, Bukić, Filipović, Grčić, Pavlović (5), Gugić, Klarić-Kukuz, Vrgoč, Strižić, Žigo, Andabak, Efendić, Šolto.
 
Nada: Popović, Čulić, Borozan, Marinović, Jurčević, Macan, Čorić (5), Buzov (5), Antić (5), Rosso (8), Draganić (5), Grubišić (15), Ivančić, Kušeta (5), Lerotić (5), Perlain, Vukušić, Jerčić, Bubrić, Vukša, Burazin, Jugović.
 
  
Na Starom placu pred oko 1200 ljubitelja ragbija iz cijele Dalmacije Sinj je odigrao uzvratnu utakmicu finala prvenstva Hrvatske. Istini za volju poražen je od Nade rezultatom 53-10, no ovo je povijesni plasman Sinja.
 
Krenulo se žestoko od samog početka, kako je i najavio trener Ivica Dinarina-Šimić koji je samo dan prije s juniorskom ekipom Sinja po četvrti put osvojio prvenstvo Hrvatske. Upravo ti mladići više ne kucaju na vrata prvog sastava nego su u njegovom standardnom postavu, Miloš, Bukić i Filipović su i jučer branili plavo bijelu sinjsku mornaricu.
 
Sinj je došao prvi u vodstvo preko Pavlovića 3-0, ali Nada se diže i u 25. minuti je rezultat 14-3 za Nadu. 25. minuta kasnije se pokazalo bila je kobna za Sinj. U jednom sudaru ozlijeđen je organizator sinjskih napada izvrsna reprezentativna spojka Marin Tvrdić koji zbog ozljede mora napustit igru.
 
Mijenja se raspored igrača i utakmica poprima sasvim drugačiji tjek. Jak Nadin skup dobiva većinu dvoboja „donjeg skupa“, a sve to sa klupe promatra i najjači sinjski igrač skupa ozlijeđeni Vedran Eškinja.
 
Sinj je na ovoj utakmici bio oslabljen iz razno-raznih razloga za sedam igrača, a protiv Nade je teško igrati i kada ste u punom sastavu. Sinj praćen gromoglasnim navijanjem publike, nevjerojatna situacija u kojoj gost ima više navijača od domaćina (Sinjana, Šibenčana, Zadrana i Filip-Jakovljana), ne uspijeva parirati razigranoj Nadi.
 
Konačan rezultat je glasio 53-10 i Nada lider regije zasluženo po 11. put za redom osvaja titulu prvaka Hrvatske. Pehar pobjedniku u ime saveza uručio je gos. Večislav Haljevac, a zatim je slijedila ragbi fešta na Starom placu.
 
Sinj, to svi poznavaoci ragbija tvrde, je definitivno potvrdio kvalitetu rada, uspješno brodi  vodama hrvatskog ragbija. Izborio je plasman u finale u svim kategorijama i pod  paskom trenera Ivice Dinarina-Šimića osvojio drugo mjesto u 1. Hrvatskoj ragbi ligi sa seniorskom ekipom, prvo sa juniorskom U-18, a treneri Vučemilo Ivica (popularni Vuko) i Bože, treće mjesto u kategoriji U-16 i U-14.
 
Sinj zajedno sa splitskom Nadom idući je tjedan domaćin prvenstva Hrvatske u ragbiju 7, a zatim 1. i 2. lipnja slijedi 4. turnir prvenstva Dalmacije i turnir povodom proslave 35 godine od osnutka kluba.
 
Primat dalmatinskog ragbija u Hrvatskoj je očit, dobro se radi na svim poljima, a kao jezičac na vagi pridodajem još i organizaciju serije turnira prvenstva Dalmacije te ustrojavanje regionalne lige Jadran. O financijama i planovima kluba drugi put.
 
Čestitke klubu za 35. rođendan, čestitke igračima i trenerima za izuzetne rezultate na svim nivoima i uspješan rad predstojeće Izborne skupštine.
Ispis E-mail Facebook

Registrirajte se ako želite komentirati ovaj članak.

 

 

 banner javni poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NASLOVNICA SPORT Ragbi: Sinj seniorski doprvak